Typisch Zeeuws. Wat is dat eigenlijk? Onderdeel van de Zeeuwse cultuur en de manier waarop de Zeeuwen zich in de loop der eeuwen ontwikkeld hebben. Het Zeeuwse landschap en de eeuwige strijd met het water hebben ervoor gezorgd dat de Zeeuwen trots zijn op hun land en hun typische Zeeuwse gewoontes en producten.
Niets is zo kenmerkend voor Zeeland als de Zeeuwse mossel. In heel de wereld worden deze mosselen gegeten, maar ze zijn het populairst bij onze zuiderburen. De populairste manier om mosselen te eten is op Philippiense wijze en waar kun je dat beter proeven dan in het plaatsje zelf!
Het prachtige vlakke Zeeuwse landschap beschermd door de vele dijken, dammen en duinen is uniek voor Nederland en voor de wereld. De bekendste gebieden zijn het Verdronken Land van Saeftinghe, Oranjezon en Yerseke Moer.
Zeeuwse zoetigheid is minstens zo lekker als dat de natuur er mooi is! Neem de Zeeuwse babbelaar of Zeeuwse bolus, beide karakteristieke producten uit het zuiden van het land. De babbelaar is een erg populair snoepje onder toeristen, mede vanwege de bijzondere verpakkingen. De bolus smaakt geweldig bij een heerlijk warm kopje koffie of thee. Er worden zelfs wedstrijden gehouden. Wie bakt de beste bolus van Zeeland! Komt u ook proeven?